Ориенталски танци

Ориенталски танци се основава на един от най-старите социални танци в световната история, с произход от Северна Африка, Азия и Близкия Изток. Ориенталски танци е едновременно красива форма на танц, така и чудесен начин да се упражнява. Тя ще ви помогне да останете във форма и да ви позволи да изрази вашата лична креативност. Ориенталски танци се ползва от много хора по целия свят. Може би най-отличителната черта на ориенталски танци са изолирани движения, изпълнявани от корема. Тези движения на корема може да са кръгли, при търкаляне, ъглови или вибрира.

Формуляри за ориенталски танци:

Няколко различни стилове на ориенталски танци са популярни в Съединените щати днес. Съществуват две основни форми на ориенталски танци: „Ракс Sharqi“ „Ракс баладата“ и Ракс балада е социална ориенталски танци, извършена за празнуване от мъже и жени от всички възрасти. Тези корема танци се извършват обикновено по време на социални събирания, като сватби и партита. Втората форма на ориенталски танци, Ракс Sharqi, е по-театрална версия и е най-популярната форма на ориенталски танци, извършено в Америка днес. Тя е също така извършва и от двете мъжки и женски танцьори.

Движенията на ориенталски танци:

Въпреки че може да изглежда, че се движи само коремната област, ориенталски танци включва няколко други части на тялото, както и. Докато ориенталски танци, танцьорка трябва да се изолират основни мускулни групи и тях работят в изолация или в опозиция и в други части на тялото. Остри, ъгловати движения са вътрешно насочени, с ориенталски танци, покрива много малка площ. Кючек обикновено се извършва като соло танц, но групи също могат да танцуват заедно в хореография рутина.

Танцувай с було

Костюми за ориенталски танци:

Ориенталски танци се извършва обикновено носят дълги поли или харем панталони. Някои корема танцьори предпочитат просто да носи трико или разтеглив, форма монтаж отгоре. Докато ориенталски танци, тя често е желателно да се поддържа на корем разкри, позволява на определящите движения на корема, за да бъдат видими.

Въпреки че някои от танцьорите предпочитат да танцуват боси крака, обувки понякога са необходими, когато се танцува извън дома или в студиото. Удобни обувки или сандали с гъвкави подметки, като туфли , са добър избор.

Dancing Music Корем:

Почти всеки тип музика може да се използва за ориенталски танци. Музиката има тенденция да бъде мощен мотиватор. В зависимост от целите на тренировка на ориенталски танци, обаче, избора на подходящата музика е важно. Дали ориенталски танци за аеробна тренировка, лично медитация, или участък рутинни, избирайки вдъхновяваща музика ще ви помогне да се ползват от опита, още повече. Чувствайте се свободни да използвате всеки стил или жанр музика за ориенталски танци.

Ако сте сериозно за изучаване на автентични ориенталски танци, обаче, традиционните Близкия изток музика допълнително ще ви помогне да разберете как правилно да се движат на бедрата и корема.

Belly Dance Music

История на ориенталски танци:

Много дебати обгражда произхода на ориенталски танци, вероятно поради ограниченото академични изследвания. Съществуват няколко теории за истинското развитие на този уникален танц форма. През годините са се развивали различни стилове на ориенталски танци от различни култури. Ориенталски танци е популяризирана в продължение на няколко причини, включително развлечения, културен ритуал, подготовка за раждане, физическа форма, и честването. Защото ориенталски танци изглежда е комбинация от много и различни танцови стилове , има разнообразие от произхода. Един такъв произход изглежда да е етнически танци фолк .

Истинската история на танца на корема е много дискутирана тема сред ентусиастите на бели денс, което води до много противоречащи си теории. Тъй като танц на корема се състои от смес от много различни танцови стилове, той наистина има много различен произход. Много експерти смятат, че кьочек е един от най-старите форми на танца.

Произход Belly Dance

Повечето танцьори корема са склонни да вярват в поне една от многото теории, обясняващи как ориенталски танци произхожда. Най-популярната теория е, че тя еволюира от религиозен танц. Някои хора вярват, че тя се спусна от ранните египетски танци, или от миграцията на циганите от Индия. Друга популярна теория е, че бели денс започва като традиционна практика, родилна зала, за да спомогне за облекчаване на болките на раждането.

Belly Dance в Америка

Смята се, че кьочек за първи път дойде в Америка през 1893 г., когато танцьорка, известна като „Малкия Египет“, се извършва по справедлива Чикаго света. Очаровани от танците и музиката, американците станаха много се интересуват от екзотични танци и ритми на Ориента. Чувствайки приближаването на лудост, Холивуд създаден бляскави, цветни костюми, популяризиране екзотичен танц на себеизразяване.

Belly Dance терминология

Още по-дискутирания от произхода на кьочек е точно това, което танц форма трябва да се нарича. Терминът „кьочек“ се смята, че са дошли от френски термин (danse Du Ventre) означава „танц на стомаха.“ Има наистина не е правилната дума или име за този вид изкуство, просто защото съществуват толкова много стилове и форми на танца в няколко култури. Въпреки това, повечето американци, отнасящи се до тази древна форма на изкуството, просто го наричат „танц на корема.“

Развитие на Belly Dance

Днес, кьочек се ползва в целия свят и се преподава в почти всяка страна. Кючек предлага един миг общност от приятели, за жените от всички възрасти, които намират радост в музиката и движението. Ориенталски танци създава самочувствие, тъй като жените, изучаване на изкуството често придобиват чувство за овластяване и себепознанието чрез художествено себеизразяване. Въпреки че много ентусиасти изпълняват за скромен доход, по-голямата част от корема танцьори форма на танц, за да бъде голям източник на упражнение и средство за социализация.

Ползи за здравето на Belly Dance

Много хора са открили много ползи за здравето на ориенталски танци. Освен забавно, ниско въздействие тренировка, кьочек укрепва и тонизира цялото тяло, като същевременно развива равновесие и благодат. Ориенталски танци и подобрява гъвкавостта на бедрата и гърба, както и увеличава силата ядро.

Някои хора вярват, че кючекът е от полза за бременни жени. Ориенталски танци тонове мускулите, използвани при раждане. Танцьорите трябва да се изолират мускулите на корема, което от пряка полза за бременни жени. Някои от дълбоките дихателни техники, използвани в ориенталски танци също се преподава класове по време на раждане.