One Dance

One Dance стъпва на българската танцова сцена и започва своя първи сезон през 2016 година. И за да сме още по-коректни – на 10 септември прекрачихме прага на Зала Едно и от тогава затваряме вратата, само защото музиката е прекалено силна!


Опит:
Хореографи и създатели на школата са Мадлен и Виктория, които по-често ще чувате децата да наричат Меги и Вики. А те самите много се забавляват, когато си казват “моля, госпожо” една на друга! Двете са сред първите ученици на школата на New eX,  където са част от силен танцов състав, печелещ призови места в столични и международни конкурси. Там те започват да трупат и своя преподавателски опит.

Меги развива сценичната си култура и поведението си пред камера, като взема участие в различни концерти и видеоклипове, както и работейки с български изпълнители като Устата, Spens, Deep Zone Project, Мариана Попова, Петя Буюклиева и още. Тя завършва Журналистика, както и куп други куросве за писане и реклама и успява да вплете разностранните си интереси, акумулирайки енергията си именно в One Dance. Ще я познаете по-това, че е по-шумната от двете!

Вики е практичната! Тя развива своите възможности като преподавател и в Dance Academy, където участва в организационния процес на концертни програми, лагери и партита. Там тя надгражда себе си като танцьор, изучавайки стилове и техники, различни от хип-хоп и street dance. За да затвори професионалния си цикъл, завършва треньорска специалност в НСА, благодарение на която децата в залата получават пълноценна тренировка и съвети за здравословно хранене.
История:
Школата на One Dance дебютира по време на танцовия сезон 2017/2018, когато децата успяват да премерят сили в конкурси като “Млади таланти”,  “Ритъмът в сърцето ми”, а в направлението street dance / hip-hop на фестивала World Stage Eurograde дори печелят своя първи златен плакет. Не закъсняват и участията им в благотворителни инициативи, училищни концерти, както и тематични шоу програми.

Методология: Всеки ученик в танцовата школа минава през основни етапи, в зависимост от неговата възраст и напредналост.

Чрез различен подход и формат на преподаване децата разучават основни street dance техники, включвайки old school & new school Hip-Hop. Важно е танцьорът да получава широк спектър от знания, свързани с различните стилове. Ето защо в класовете на One Dance преподавателите обръщат внимание на класически позиции и модерни фундаменти. А за целите на детайлното навлизане в даден стил се организират workshop класове (виж повече тук) с гост-преподаватели в рамките на няколко месеца или интензивни  часове.

Тренировките за издръжливост и гъвкавост в часовете на One Dance насърчават  здравословния начин на живот. А добрата физическа подготовка е част от качествата, които един танцьор трябва да притежава. Какво трябва да правят и какво не при спортуване, как да се хранят и хидратират правилно, как да си набавят необходимите витамини, са водещи теми по време на лагерите (разгледай тук) и интензивните специализирани часове.

Хореографите държат на индивидуалния почерк и се стараят всеки техен ученик да го запази и развие. Едновременно с това, от изключително значение е възпитаването на  отборен дух и екипност от ранна детска възраст. В залата децата изразяват себе си чрез различни игри и актьорски задачи. Често биват разделяни в отделни отбори, в които да генерират и изпълняват собствените си идеи. И тъй като Меги и Вики отлично знаят, че децата и тийнейджърите имат нужда от свобода и се отпускат най-лесно в неформална обстановка, те често им организират тематични партита (виж тук).

ЦелитеOne Dance следва основни културно-образователни цели и се налага като алтернатива за здравословния начин на живот на младите. Преподавателите се стремят към създаване на непрестанно развиваща се танцова общност, ръководена от новите тенденции, но и базисни човешки принципи

Контакти: Тел: 0899 147044 /Вики Икономова/;  0899888721 /Меги Райкова/
e-mail: onedance.vm@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/1OneDance
Instagram: https://www.instagram.com/onedance.vm/