Латино танци за деца

Изрази себе си чрез танц.

Happy Feet – Латино танци за деца

„Весели Крачета“ наричаме часовете по латино танци за деца. Идеята за името е взаимствана по едноименния филм. Напълно умишлено и вдъхновени от него – всяко танцуващо дете е уникално и различно от останалите. Защо? Защото изразява себе си чрез танца.

Весели Крачета са любителски часове. В тях децата съчетават полезното с приятното, научавайки нови и различни неща. Развиват двигателната си култура, докато се забавляват и неусетно усвояват умения като дисциплина, комуникация, организираност и отговорност.

Часът протича в няколко етапа.

Първите минути са предназначени за загрявка и упражнения, които целят да подготвят тялото за предстоящия урок по танци. Вниманието е съсредоточено в изпълнение на координирани и плавни движения, упражние за огъвкавяване на гръбначния стълб, коригиране на стойката, заздравяване и разтягане на мускулатурата.

В рамките на един час се работи над няколко танца включващи основни стъпки, като по този начин освен въвеждане в разнообразната гама от стилове и техники се запазва и интереса на ученика, стимулирайки го към търсене на новости.

Част от танците са поднесени под формата на игра или въплъщение в дадена роля. Поставят се индивидуални задачи, имащи за цел развиването на въображанието и когнитивната мисъл.

Това е повече от занималня или детски клуб, в който децата да губят време. В края на часа децата си тръгват с познание не само по танци, но и изграждайки личностни характеристики: самостоятелност, критичност и самокритичност, работа в екип и др.

По време на часа родители и близки могат да изчакват пред залата, за да може всяко едно дете да свикне с обстановката, изграждайки доверие и сигурност, сближавайки и опознавайки учителя и другите деца в групата.

В залата се влиза с подходящи и удобни дрехи и обувки, вода и прибрана коса.

 

Инструктор Ивана Маджарова

Цена за единично посещение – 7 лв.

Карта за четири посещения – 25 лв.

Всяка събота от 10:20 – 11:20.

тел.: 088 421 47 14